Säljaren dolde rosthål
med silvertejp

Säljaren dolde rosthål
med silvertejp

Det finns många fula fiskar i begagnadbil-träsket och häromdagen fick vi höra en riktigt fräck historia från en bekant. Det här är hans historia;

Jag hade inte så mycket pengar så jag ville köpa en billig bil. Jag åkte till säljaren, provade bilen – den gick helt ok, som man kan förvänta sig för det låga priset. Jag tittade inte så noggrant för att säljaren verkade schysst. Jag kom hem och upptäckte att det var väldigt många stora stora rosthål. Det här hade säljaren lyckats dölja för mig ganska snyggt genom att tejpa silvertejp över hålen och sen måla på tejpen i samma färg som bilen så att där gick jag på en nit.

Visste du att varannan person som köper eller säljer begagnad bil känner oro för att bli lurad? Vi på Garantibil har därför öppnat en jourlinje för personer som har frågor kring den begagnade bilaffären. Bilskojarjouren är öppen alla vardagar mellan 10-17 på telefonnummer 018-800 80 71. Det går också att skicka mejl på bilskojarjouren@garantibil.se. Linjen bemannas av kunnig personal från Garantibil maj ut.

För att undvika den här typen av dålig affär rekommenderar vi att du som ska köpa begagnad bil på egen hand noggrant tittar igenom bilen. Knacka gärna lite extra i lacken och leta efter misstänkta dolda fel. Om du känner dig osäker så ta med någon god vän som kan mer om bilar.

Vill du inte chansa så kan du istället köpa begagnad bil via Garantibil. Alla bilar som säljs via Garantibil genomgår ett Garantibilstest. Testet innehåller en genomsökning av bilen på 190 punkter, provkörning och dokumentering. För dessa tester samarbetar vi med Besikta BilprovningCarspect och Opus Bilprovning. Alla är välkända och auktoriserade bilprovare.

Är du nyfiken på  hur en bilprovare jobbar? Läs den när intervjun med Lotta från Besikta Bilprovning.