Köp av begagnad bil får mest klagomål enligt Konsumentverket

Köp av begagnad bil får mest klagomål enligt Konsumentverket

TV4 rapporterade i ett nyhetsinslag i torsdags den 22 oktober att många människor som köper begagnad bil blir besvikna och känner sig lurade. Inslaget baseras på Hallå Konsuments “Klagotopp 2015” där begagnade bilar är den varan som Konsumentverket får in flest klagomål kring.

I inslaget så varnar TV4 bilköparen Jonathan Nyström från att köpa en bil osedd.

Det är viktigt att man är medveten om skicket på bilen som köps” säger Michael Thunell, Sverigechef på Garantibil. “Du måste säkerställa att bilen är noggrant testad och  dokumenterad av en oberoende testare innan köpet. Det är därför vi tog fram Garantibilstestet som låter oberoende testare gå igenom alla bilar innan de säljs på Garantibil.se. Alla bilar som säljs via Garantibil säljs i befintligt skick, men genom att det är tydligt vilket skick bilen är i så kan köparen och säljaren bättre och tryggare avgöra om priset är rätt”.

Att värdera sin bil på Garantibil.se kostar ingenting. Garantibil.se samarbetar med Sveriges största bilprovninganläggningar samt OKQ8 för bilöverlämning.

Om Garantibil

Garantibil är det smarta sättet att sälja och köpa begagnad bil i Sverige. Alla bilar testas noggrant av opartiska bilprovare. Bilarna värderas och förädlas med försäkring och 2 års begagnadbil-garanti. De auktioneras sedan ut online, där budgivarna har möjlighet att få hjälp med finansiering. Köpesumman deponeras på ett klientmedelskonto hos Nordea tills köpeavtalet är signerat. Detta gör bilen enklare att sälja och tryggare att köpa. Garantibil står alltid på konsumentens sida och skall vara en hjälp i den svåra begagnadbil affären.