Hittills på bilmässan i Detroit

Hittills på bilmässan i Detroit

Mellan 11 – 24 januari pågår en av världens största bilmässor i Detroit. Under dagarna då bilmässan är öppen för allmänheten förväntas fler än 800 000 besökare. Här är några av de senaste dagarnas avslöjanden!

Audi presenterade Audi H-tron quattro concept, en koncept-SUV med vätgasdrift som klarar 600 kilometer på en tank. Audi H-tron quattro concept är även utrustad med ett kraftfullt batteri på 100 kW och med integrerade solpaneler i taket får Audi H-tron quattro concept ytterligare cirka 100 mils räckvidd per år. Delar av konceptbilens tekniska utrustning så som autonom körning och självparkering kommer med i serieproduktionen med nya Audi A8 nästa år.

Volvo som gjorde ett rekordår förra året lanserade under mässan nya S90 och samtidigt som skynket drogs av Volvos nya S90 i Detroit lyftes skynket även i Kungsträdgården. Ungefär 50 000 av S90 ska ut i världen och cirka 2000 av dem ska säljas i Sverige. Priset för nya S90 börjar på 329 000 kronor och för den som är sugen så är det försäljningsstart den 25 januari. Dessutom fick Volvo utmärkelsen ”Truck of the Year” för XC90.

Och Lexus som försökt in i det sista att hålla sitt släpp så hemligt som möjligt fick visa upp LC 500. Med en 5 liters V8 ger den 473 hästkrafter och kan gå 0-100 km/h på under 4,5 sekunder. Lansering ska ske under 2017 till det nätta priset av 100 000 dollar.

Volkswagen visade upp en sportigare Tiguan, utrustad med tjockare hjul, skidställ, extraljus och fyrhjulsdrift. Med en elmotor på framaxeln och en på bakaxeln kommer nya Tiguan upp i 221 hästkrafter och på bara el ska man kunna köra cirka 3 mil.

Tyvärr så finns ingen av dessa bilar att köpa genom Garantibil än men för dig som letar efter en begagnad Volkswagen, Volvo, Lexus eller Audi så hittar du dom här. Alla bilar som säljs genom Garantibil är testade på 190 punkter och provkörda av proffs. Det bästa av allt är att 2 veckors helförsäkring och 2 års begagnadbil-garanti ingår!