En riktigt bra första-bil?

En riktigt bra första-bil?

Körkort innebär en hel del frihet men också en del ansvar. Och när man väl har körkortet i handen vill man ju också ha en bil att köra. En bra första-bil är den som är ekonomisk, säker och smidig. Vi på Garantibil har samlat några av våra bästa bil-tips till ni som precis skaffat körkort!

Volkswagen Golf
Golfen är bland de mest populära valen när unga köper sin första bil. Med lågt inköpspris och bra tillgång på bildelar gör Golfen till ett ekonomiskt val. Kolla på Volkswagen Golf här.

Ford Ka
Smidig och stabil att köra, väldigt behändig att köra i stadsmiljö. Låga reparation- och servicekostnader gör Ford Ka till ett riktigt bra val för de som inte behöver särskilt mycket utrymme.
Kolla in Ford Ka till salu här.

Renault Clio
Clion är ett givet val bland småbilarna. Liten, smidig men fylld av körglädje.  Clion har dessutom fått 5 stjärnor i NCAPs säkerhetstest och är hyfsat bränslesnål. Clion är även utrustad med riktigt bra rostskydd. Kika på Renault Clio här.

Ford Fiesta
Storsäljande småbil i snart 30 år! Prisvärd med låga kostnader för försäkring, service och bensin. Mycket körglädje för lite pengar helt enkelt.
Spana in begagnade Ford Fiesta här.

Peugeot 207
Peugeot 207 har kallats för den mest pålitliga bilen i Europa och är en av de större småbilar. Lättmanövrerad och med snål motor. Här hittar du Peugeot 207 till salu.

Tips till när du ska köpa din första bil:

  • Se till att bilen är bränslesnål så att de månatliga kostnaderna inte sticker iväg
  • Har du möjlighet till parkering i närheten av där du bor? Kolla upp hur mycket parkeringen kostar och planera in det i din budget för bilen
  • Får du med både vinter- och sommardäck med bilen du köper? Du kan tjäna uppemot 6000 kronor på en bra bilaffär om du får däck med på köpet.
  • Kolla upp hur mycket försäkringen kommer gå på. Att försäkra en bil är dyrare för personer som precis tagit körkort.

Hos Garantibil hittar du massor av begagnade bilar! Alla våra bilar är testade och provkörda av proffs. Vi förädlar även alla bilar med ett trygghetspaket med 2 veckors helförsäkring och 2 års begagnadbil-garanti. Hittar du inte bilen du söker så kan du höra av dig till oss så hjälper vi dig hitta din drömbil!