Bästa bil-apparna

Bästa bil-apparna

För att göra allt kring billivet lite smidigare tänkte vi på Garantibil tipsa om hur du kan spara info och få tips på allra bästa sätt – nämligen i mobilen!

 • Live Trafik
  Håll dig uppdaterade och uppdatera andra användare om trafiklägen där du befinner dig. Appen informerar om trafikolyckor, hinder på vägen, köer, vägskador och väglag m.m. Appen är gratis och finns för både Android och iPhone.

 

 • Mina Fordon
  Med Transportsstyrelsen app kan du enkelt genomföra ägarbyte, av- och påställning men också se ditt trängselskattsaldo. Mina Fordon är gratis och finns för både iPhone och Android.

 

 • Where did I park?
  Är du en sån som har en tendens att glömma bort var du parkerade bilen? Oroa dig inte, med Where did I park kan du fota bilen på sin plats, GPS-tagga platsen och med hjälp av appen hitta tillbaka till bilen. Finns till iPhone.

 

 • Hudway
  Med Hudway kan du ställa in och spara din GPS-rutt och sedan så reflekteras den inklusive din hastighet på bilens vindrutan. Du behöver dock köpa till en matta till telefonen så den ligger still på instrumentbrädan. Finns till iPhone och Android.

Sen naturligtvis så finns det en mängd appar som är specifika till din bilmodell och ditt försäkringsbolag. Med appen VolvoOnCall kan du bland annat få tillgång till din bils instrumentbräda, begära Volvo Assistance, låsa upp bilen, dock måste din bil vara fabriksutrustad med Volvo On Call, modellår 2012 och senare. Beroende på vilken Volvo-modell du har kan de tillgängliga funktionerna skilja sig.

Du som är försäkrad genom Trygg Hansa kan använda deras app för att på ett smart sätt lämna in skadeanmälan och boka hämtning om något skulle hända din bil.