Bästa apparna för vinterkörningen

Bästa apparna för vinterkörningen

Senaste dagarnas plötsliga snöfall och trafikkaos som följd har väl inte undgått någon. Att sitta fast i bilkö eller inte få ut sin bil från snömassorna är aldrig roligt så därför tänkte vi på Garantibil att vi skulle tipsa om några smarta appar som kan göra billivet lite enklare!

Trafiken i realtid
Vore det inte perfekt med en app som kan visa dig var trafikstockningarna finns och var vägarna är avstängda?  Waze är världens största gemenskapsbaserade trafik- och navigationsapp. Waze är en plattform  där trafikanter kan ”varna” varandra och på så sätt kan du undvika köer, olyckor och avstängda vägar. Läs mer och ladda ned Waze här: www.waze.com

Håll koll på vädret på din resväg!
Trip4Cast är en mobilapp som gör att du kan hålla koll på hur vädret kommer förändras längs med din resväg. Du får snabbt och enkelt koll på väderprognosen längs resvägen istället för att behöva göra olika sökningar på flera orter. Din resa blir enkel att planera och du slipper bli överraskad av väderförhållanden.
Läs mer och ladda ner appen här: www.trip4cast.com

Är du en av dom som glömmer bort var du parkerat?
Oroa dig inte, du är inte ensam! Och i december är det faktiskt fler än någonsin som ”tappar bort” bilen. Då kan det vara smart att använda en app som AutoFinder. Du behöver inte markera vart du parkerat utan appen känner av om du åkt bil och när du parkerat bilen så den markerar automatiskt var du ställt bilen.
Skaffa AutoFinder här: AutoFinder.com

När det tar stopp
Falck Vägassistentapp erbjuder inte bara kontakt med Räddningscentralen. Du kan även få tips på säkrare körningar, aktuella trafikstörningar och var närmaste bensinstation ligger. Om du kommer köra mycket bil i vinter är denna app oslagbar.
Du kan läsa mer och ladda ned den här: Falck Vägassistentapp

Ni som ska ut och resa med barn i bilen har väl inte heller missat våra bästa tips för hur du håller barnen lugna i bilen? Du hittar det här: Så håller du barnen lugna i bilen