Att välja rätt tillval

Att välja rätt tillval

Att en bil tappar i värde är inget nytt men det kan ofta komma lite som en överraskning när man ska sälja sin bil. Det finns dock knep att ta till när man köper en ny bil för att se till att bilen tappar så lite som möjligt av sitt värde. Eftersom det alltid är efterfrågan på marknaden som sätter priset är det viktigt att tänka på vilka funktioner och finesser som köparna vill ha.

När det gäller att sälja vidare en dyr bil kommer köparna alltid förvänta sig mer funktioner och tillbehör än hos en billigare bil.
Enligt en undersökning på svenska bilköpare så är det främst automatisk farthållare och eluppvärmd framruta som ger bilen det där extra. I övrigt vill köparna gärna se GPS, multifunktionsratt och timer för att värma upp bilen via en app.

Enligt Teknikens Värld så är även läderklädsel och metalliclack uppskattat hos bilköparna. Står man inför ett köp av en ny bil som man vill ha så lite värdeminskning på som möjligt bör man även kika på vilka modelltyper som det går bättre för på begagnat marknaden. Till exempel så tappar en 7-sitsig Volvo XC90 mindre i värde än en 5-sitsig.

Men man ska inte heller stirra sig blind på tillval. Även om tillval kan innebära ett mervärde vid en försäljning så tappar generellt sett tillvalen sitt värde snabbare än bilen. Redan efter 3 år kan tillvalens värde ha förminskats med 70 procent. 

När Blocket.se frågade sina kunder vad för extrautrustning de är ute efter när de köper en begagnad bil svarade hela 49 procent att de vill ha en dragkrok. Men framför allt så visade undersökningen på att det absolut viktigaste vid en bilförsäljning var säljaren. Att säljaren ska kunna svara på alla frågor och funderingar som en köpare kan tänkas ha.

När de bilar vi använder till vardags blir mer och mer tekniskt komplicerade och många inte längre sitter på den typen av kunskaper kan det vara värdefullt att välja en tjänst som Garantibil för försäljningen av sin bil. Vi låter opartiska proffs testa bilen på 190 punkter, testkör den, fotograferar den och skapar en annons som publiceras på Blocket.se, AutoUncle.se samt BytBil.com.  Vi har även en värderingsman förordnad av Svenska Handelskammaren som tittar på bilen i helhet, testprotokollet, extra utrustning och vad liknande bilar sålts för under senaste halvåret så du får en sund och rättvis värdering av din bil. Börja med en snabbvärdering här och som vanligt, hör av dig till 018-800 80 70 om du har några frågor.